Nieuws & Reviews

Coronavirus update

Geplaatst op Categorieën Nieuws

20-10-2020

Omdat er veel onduidelijkheid bestaat over de huidige coronamaatregelen en uitvaarten, staan alle belangrijkste aandachtspunten hieronder weergegeven.

Aantal personen op een uitvaart
In de persconferentie over de corona maatregelen van 13 oktober en toespraak van 14 december werd opnieuw bevestigd dat uitvaarten niet onder de maximale groepsgrootte van 30 personen vallen.

Er mogen maximaal 100 personen binnen en 250 personen buiten aanwezig zijn. LET OP dit is per uitvaart locatie afhankelijk van de ruimte om de 1.5 meter regel te kunnen garanderen;

  • Crematorium de Essenhof Dordrecht: max. 40 personen in de aula;
  • Crematorium Rotterdam Zuid: max. 30 personen kleine aula / max. 40 personen grote aula. Er bestaat de mogelijkheid om beide aula’s te combineren tot max 70 personen (einde van de dag);
  • Crematorium Hoeksche Waard: max. 80 personen

 

Mondkapje / gezichtsmasker dragen
Het dragen van een gezichtsmasker/mondkapje is tijdens de uitvaart per 1 december verplicht.

Consumpties bij een condoleance of samenzijn na de uitvaart.
Wanneer een condoleance of samenzijn op dezelfde locatie gehouden wordt als de uitvaartdienst zelf, dan is horeca toegestaan.
Dat houdt dus in, dat de koffiekamer mag worden gebruikt voor een condoleance. Hierbij dient iedereen zoveel mogelijk op zijn of haar plek te blijven zitten. Handen schudden en knuffelen is nog steeds niet toegestaan.

Persoonlijk afscheid nemen
Een condoleance aan huis is niet meer mogelijk door het maximale aantal bezoekers  (2 personen) per dag. Voor alle genodigden op de dag van de uitvaart is het natuurlijk wel mogelijk om persoonlijk afscheid te nemen voorafgaand aan het afscheid. Voor alle genodigden die door de coronamaatregelen niet bij het afscheid aanwezig kunnen zijn is het verzorgen van een livestream mogelijk.

Voor meer informatie en of vragen rondom dit onderwerp kan je een bericht sturen naar dit mail adres of bellen met dit nummer.