Nieuws & Reviews

Dementievriendelijke uitvaartzorg

Geplaatst op Categorieën Nieuws

30-09-2019

Het aantal mensen met dementie neemt dagelijks toe. Hiermee ook de kans dat iemand met dementie afscheid moet nemen van een dierbare. Hoe kun je dan goed omgaan met dementie? En hoe kun je iemand met dementie het beste benaderen? En wat kun je beter niet doen?

Uitvaartbegeleiders komen steeds vaker in aanraking met nabestaanden met dementie. Daarom is een methode voor Dementievriendelijke uitvaartzorg ontwikkeld, die wordt ondersteund door Alzheimer Nederland.

Philia Uitvaartbegeleiding is de eerste uitvaartonderneming in de regio Hoeksche Waard die het certificaat “Dementievriendelijke uitvaartzorg ” in ontvangst mocht nemen.

Peggy: “ik heb een uitvaart mogen begeleiden van een overledene die Lewy body dementie had. In de dagen voorafgaand aan de uitvaart werd er veel gesproken over deze vorm van dementie. Dit was voor mij de trigger om meer te weten te komen over deze ziekte, waardoor ik besloot de trainging ‘Dementievriendelijke uitvaartzorg’ te gaan volgen. Tijdens deze training heb ik geleerd en ervaren hoe mensen met dementie de wereld beleven en hoe ik mijn begeleiding het beste daarop kan aanpassen. Een mooie aanvulling op mijn begeleiding maar bovenal broodnodig”.