Nieuws & Reviews

Terugblikken op 2019

Geplaatst op Categorieën Nieuws

9-1-2020

Begin 2019 was ik naast het verzorgen van uitvaarten vooral druk met het opzetten van Philia Uitvaartbegeleiding. Het vervaardigen van een website was de eerste stap. Die werd gevolgd door het plaatsen van advertenties, het maken van diverse uitingen en reclamemateriaal. Op de eerste dag van mei kon ik zo officieel van start gaan.

Met Philia Uitvaartbegeleiding wilde ik een toevoeging zijn op het tot dan toe bestaande aanbod in uitvaartondernemers. Daarnaast wilde ik toekomstige nabestaanden een vernieuwende kijk op uitvaarten meegeven. Dit uitgangspunt bleek een schot in de roos. Het werd al snel duidelijk dat er vraag was naar uitvaarten waarbij uitgegaan wordt van de eigen wensen en stijl.

Alle uitvaarten waren uniek, evenals de nabestaanden. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en dus ook een eigen kijk op het afscheid nemen. Er waren uitvaarten in besloten kring of juist met iedereen die zich betrokken voelde. Er waren uitvaarten op bijzondere locaties zoals in eigen tuin of in een lievelingsrestaurant. Ook maakten we gebruik van meer voor de hand liggende locaties, die met wat aanpassingen heel eigen werden gemaakt. Elke uitvaart was even uniek.

Het vertrouwen dat ik bij elke uitvaart ontving, vind ik het meest bijzonder. Ik ben erbij op de meest intieme momenten. “Vertrouwd dichtbij” zoals mijn slogan vertelt. Op die momenten ben ik een soort ‘geadopteerd familielid’ dat begeleidt, ondersteunt en ook loslaat op de momenten dat het kan.

Hoewel ik iedere keer weer veel dankbaarheid ontving voor mijn begeleiding en ondersteuning, bedankte ook ik de nabestaanden voor hun vertrouwen en inzet. Want juist door die ‘verbinding’ met elkaar, kan het verhaal uit dat unieke leven worden verteld.

Via deze weg wil ik alle nabestaanden nogmaals bedanken voor de fijne samenwerking!