Nieuws & Reviews

Een plekje geven – uitvaartlocatie

Geplaatst op Categorieën Nieuws

31-1-2020

Wanneer de liefde waar je zo veel van houdt overlijdt, wanneer je een laatste keer bij elkaar bent om afscheid te nemen en wanneer je zo dankbaar bent voor het leven dat je samen hebt gehad en dit in een fijne setting wil gedenken… Welke plek kies je dan?

Tijdens het begeleiden van uitvaarten maak ik steeds vaker mee dat men niet meer kiest voor de ‘formele setting’ van een aula in een uitvaartcentrum of begraafplaats. Steeds vaker wordt er gekozen voor een ‘informele setting’, een uitvaartlocatie die qua sfeer en uitstraling aansluit op jouw persoonlijke wensen. Denk aan een kasteel, een landgoed, theater, restaurant, clubgebouw of in je eigen huis of tuin.

Het informele karakter van een uitvaart wordt, naast de gekozen locatie, vooral bepaald door wat je deelt en doet. Een locatie waarvan je zelf de indeling kan bepalen, biedt meer gelegenheid om iedereen te betrekken bij het afscheid, dan wanneer men achter elkaar zit in een formele aula. Een huiselijke uitstraling zorgt niet alleen voor meer betrokkenheid, het draagt ook bij aan een meer ontspannen sfeer tijdens deze verdrietige momenten van afscheid nemen.

Zijn alle locaties geschikt voor een afscheid of condoleance?

Vaak wordt gedacht; waar getrouwd wordt kan ook gerouwd worden. Helaas is dat niet zo vanzelfsprekend. Niet alle locaties zijn geschikt voor een afscheid of condoleance. Het begint al met een goede bereikbaarheid van de uitvaartlocatie, want wanneer iemand op vrijdagavond overlijdt, is het niet handig dat er maandagochtend pas besproken kan worden. De mate van betrokkenheid en gastvrijheid (hospitality) van een locatie verschilt enorm, ervaring met het faciliteren van een afscheid is daarom een pré.

Heeft de locatie echter geen ervaring, dan kan de uitvaartondernemer hierbij een belangrijke rol spelen. Philia Uitvaartbegeleiding heeft ruime ervaring met het verzorgen van uitvaarten op bijzondere locaties en helpt je graag bij het maken van een juiste keuze. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn in jouw omgeving of wil je meer informatie over ondersteuning neem dan contact op: 06-11193077