Nieuws & Reviews

Welkom, ook als je bij Yarden, Dela, Monuta of elders verzekerd bent

Geplaatst op Categorieën Nieuws

01-08-2019

Elders verzekerd…

Regelmatig krijg ik de vraag of de uitvaart door mij verzorgd kan worden als iemand bij Yarden, Dela, Monuta of elders verzekerd is. Het antwoord is ja.

In de meeste gevallen ben je vrij om te kiezen voor een uitvaartonderneming die het beste bij je past, zoals bijvoorbeeld Philia Uitvaartbegeleiding.

Indien je ervoor kiest om de uitvaart door Philia Uitvaartbegeleiding te laten verzorgen, dan wordt het bedrag waar je recht op hebt uitgekeerd door de verzekeraar.

Zelf sparen

Het is heel goed mogelijk om zelf geld opzij te zetten voor de uitvaart. Wanneer je een spaarrekening opent is het verstandig dit samen te doen met een (betrouwbare) mederekeninghouder. Zodat diegene kan beschikken over de rekening na het overlijden.

Kapitaalverzekering

Indien je gekozen hebt voor een kapitaalverzekering, ook wel sommenverzekering, deposito of geldsomverzekering genoemd, dan heb je recht op uitkering van een vooraf bepaalde geldsom. Die je vrij kunt besteden aan de uitvaart.

Naturaverzekering

De naturaverzekering is de meest voorkomende maar ook de meest ingewikkelde uitvaartverzekering. Deze verzekering keert namelijk geen geld uit maar levert diensten. Alle diensten zoals de kist, rouwkaarten, rouwvervoer etc. worden dan vergoed vanuit het pakket aan diensten  (meestal verplichte keuze door de verzekeraar).

Een naturaverzekering geeft recht op een “sobere” standaard uitvaart. Zodra je afwijkt van de standaard diensten, dan leidt dit direct tot hoge meerkosten. Wanneer je kiest voor een uitvaart op maat (waarbij er uitgegaan wordt van de persoonlijke wensen en niet wat er vergoed wordt vanuit het pakket) dan is bijbetaling bij een verzekeraar nodig omdat niet alles door de polis is gedekt. Hierdoor ben je in de meeste gevallen duurder uit dan wanneer je een uitvaart op maat laat verzorgen door Philia Uitvaartbegeleiding.

Hoe dat kan?

Philia Uitvaartbegeleiding werkt onafhankelijk en transparant, zonder belangen bij de keuzes die jij maakt. Philia Uitvaartbegeleiding werkt niet met provisies maar berekent de kosten één op één aan je door. Waardoor de gehanteerde tarieven veelal gunstiger uitvallen.

Verzekeringscheck

Wil je weten of jouw verzekering dekkend is? Ik kom graag bij je thuis langs voor een persoonlijke kennismaking. We nemen dan samen de verzekeringsgegevens door, als er onduidelijkheden zijn rondom de verzekering dan zoek ik deze voor je uit.

Indien gewenst kunnen we op dat zelfde moment jouw uitvaartwensen bespreken en of vastleggen. Alle gegevens zet ik op papier en werk deze thuis verder uit. In een kostenbegroting staan alle besproken wensen en verzekeringsgegeven weergegeven, zo kom je niet voor verassingen te staan. Zo’n overzicht zorgt voor duidelijkheid en brengt rust.

Kijk op mijn website voor informatie over mijn tarieven.

Voor vragen kan je bellen of je gegevens achterlaten via het contactformulier dan neem ik contact met je op.

 

 

 

Deel dit bericht