Nieuws & Reviews

Zelf doen

Geplaatst op Categorieën Nieuws
‘Ik wil bewustwording creëren dat, de mate waarin nabestaanden eigen inbreng hebben in de uitvaart, uiteindelijk een betere start biedt aan het rouwproces’.

Wanneer nabestaanden veel zelf doen, zijn ze bewuster met het afscheid nemen bezig, hierdoor kijken ze met een goed gevoel terug op de periode rondom/na het overlijden. ‘De wijze waarop iemand is overleden heeft veel invloed op de mate van betrokkenheid. Wanneer een overledene terminaal was, zijn de wensen voor de uitvaart vaak al besproken en hebben nabestaanden de tijd gehad te wennen aan het idee dat hun dierbare komt te overlijden. Wanneer iemand uit het leven wordt weggerukt dan blijven nabestaanden achter met verwarring en vragen, ze hebben vaak het gevoel dat ze in een wolk dikke mist leven. Helder nadenken of zelf de regie nemen is dan vaak een te grote opgave en neem ik meer de leiding.

Ben je ook iemand die graag veel zelf wil doen maar nog niet precies weet hoe? Loop je met vragen rond over een naderend afscheid of wil je even van gedachten wisselen, neem dan gerust vrijblijvend contact op +31 6 11 19 30 77