Nieuws & Reviews

M. Lagendijk – November 2019

Geplaatst op Categorieën Reviews

Samen met onze kinderen van 17 en 19 jaar , hebben wij de begeleiding van Peggy als heel goed en fijn ervaren.

Mijn man René overleed op 49 jarige leeftijd en er ging een ziekteperiode van 2 jaar aan vooraf. Hij wilde graag zelf zijn hele uitvaart tot in detail voorbereiden. Ongeveer 4 maanden voor zijn overlijden hebben wij Peggy uitgenodigd om alle wensen in kaart te brengen met elkaar. Onze kinderen wilden ook daarbij zijn en werden ook steeds heel goed begeleid door Peggy in al hun vragen.

Wij hebben voor Peggy gekozen, omdat op haar site al benadrukt werd dat de eigen wensen en stijl centraal moeten staan. Dat is voor ons ook heel duidelijk naar voren gekomen. Wij vonden het belangrijk van te voren dat we een klik zouden hebben. Dat was zeker het geval en we wilden graag met Peggy verder.

We maakten van te voren een heel plan  met de wensen van René en van ons. Dingen waar we zelf nog niet uit kwamen, hielp Peggy ons bij. Zij droeg dan mogelijkheden aan. Zo kwam er al een heel gedetailleerd plaatje uit, wat veel rust gaf voor ons. Ook kregen wij hierbij al een idee over de kosten.

Toen het moment daar was , werd alles uitgevoerd volgens dit plan. Het gaf veel rust dat we niet alles meer hoefden te bespreken. De begeleiding in die week was erg fijn. Wat ik vooral heel waardevol vond, was dat Peggy ons betrok bij alle kleine dingen. Wij hielpen zelf met alles mee, als we dat wilden. Ook kwam zij met hele mooie waardevolle ideeën, waar we zelf niet opkwamen. Bijvoorbeeld het vormen van een erehaag met alle gasten, waar de auto met René dan doorheen reed.

Ik vond het fijn dat Peggy alles volledig aanpaste aan onze stijl. Zo wilde René absoluut geen zwarte donkere traditionele stijl. Ook voor onze kinderen was een informele sfeer belangrijk. Peggy droeg dan zelf ook geen donkere kleding en zorgde ook dat hiermee rekening werd gehouden door bijvoorbeeld dragers . Ook kwam zij op het idee om de condoleance informeel te houden. Wij liepen dan zelf rond. Dit paste beter bij mij en de kinderen dan een traditionele rij mensen en het was helemaal in René’s  stijl.

Een paar dagen na de uitvaart kwam Peggy nog even napraten. We kregen een heel mooi boek , waarin alle herinneringen bij elkaar zaten. Een waardevolle afsluiting.

 

M. Lagendijk (Puttershoek)