Na de uitvaart

Na de uitvaart

Na de uitvaart

Natuurlijk houdt onze zorg niet op na de uitvaart. Het is onvermijdelijk dat er na de uitvaart nog dingen geregeld moeten worden. Daarom stellen we direct informatie beschikbaar voor de afwikkeling van de nalatenschap. Op onderstaande pagina’s is veel informatie te vinden. Heeft u een inlogcode gekregen voor de nabestaanden desk lees dan verder op deze pagina.

Wat nu?


De dag van de uitvaart is geweest, langzaam komt het besef dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Een moeilijke periode die veel aandacht en energie van je vraagt. Daarom neem ik een aantal dagen na de uitvaart contact met je op om te horen hoe alles verloopt. Misschien zijn er vragen of heb je behoefte aan hulp of een luisterend oor.

Rouwbegeleiding


Als het besef steeds meer en meer tot je komt dat jouw dierbare er niet meer is, kan dit zowel lichamelijk als geestelijk tot uiting komen. Dat wordt als “normaal” beschouwt, gezien de omstandigheden waarin je verkeert. Op zulke momenten staat je huisarts klaar met raad en daad. Maar wanneer je geen licht meer aan het einde van de tunnel kan vinden en het leven steeds zwaarder lijkt te worden kan ondersteuning bij het verwerken van dit verlies nodig zijn.

Digitale voor- en nazorg


De wereld digitaliseert in een razend tempo en de mogelijkheden van social media breiden zich alsmaar uit. Steeds meer mensen brengen een groot deel van hun tijd door op social media. Maar in je testament is niets vastgelegd over deze digitale nalatenschap. Daarom is het belangrijk ook hier goed over na te denken voor als je komt te overlijden.

As-bestemming


Ongeveer vier weken na de dag van de uitvaart ontvang je een brief van het crematorium waarin de keuze van de as-bestemming kan worden aangegeven. Je hoeft niet meteen een keuze te maken, de as wordt een half jaar lang (kosteloos) in de algemene nis van het crematorium bewaard.

Nabestaandendesk

De afwikkeling van een nalatenschap is maatwerk. Met onze Nabestaandendesk (online platform met een checklist) kom je er op eenvoudige manier achter wat er in jouw specifieke situatie (nalatenschap) afgehandeld moet worden. Van erfenis, notaris, bankzaken tot belastingen en het opzeggen van verzekeringen, goede doelen en social media. Zo heb je snel overzicht en is ook alles na de uitvaart goed geregeld.

Om in te loggen op de nabstaandendesk


Vertrouwd dichtbij

Bij overlijden dag en nacht bereikbaar