Over Philia

Over Philia

Over Philia

Bij een persoonlijke uitvaart wordt niet gekeken naar wat gebruikelijk is maar naar dat wat het leven zo uniek maakte. Ik neem de tijd die nodig is om de wensen te vertalen in een warm en waardig afscheid. Naast het organiseren van de uitvaart ben ik er vooral om jou en je naasten te begeleiden bij het afscheid nemen. Want uiteindelijk heeft iedere uitvaart één ding gemeen, het verdriet van loslaten……

Visie Philia Uitvaartbegeleiding

Betekenis “Philia”

De naam “Philia” betekent in het Grieks “vriendschap”. Als je iemand beschouwt als een vriend, wens je hem altijd het beste toe en je wilt dat het hem goed gaat. Een vriendschap draait om zowel geven als nemen, toch is het geven het belangrijkste element. Je kijkt wat je vrienden nodig hebben en plaatst je eigen belangen op de achtergrond.

Met Philia Uitvaartbegeleiding werk ik vanuit deze visie. Kijken wat er écht nodig is en sta vertrouwd dichtbij om je te ondersteunen waar nodig. In feite gaan we tijdelijk “Philia” (vriendschap) met elkaar aan, waarin jij bepaald in hoeverre je daarop wil leunen. Ik ben er om je te ondersteunen met mijn kennis en draag waar nodig mogelijkheden aan.

Kernwaarden “Philia”

In het beeldmerk van Philia Uitvaartbegeleiding is het blad van de kamperfoelie gebruikt. Kamperfoelie staat symbool voor betrouwbaarheid, toewijding en verbondenheid. Drie kernwaarden die je terugvindt in mijn begeleiding.

Over Peggy de With

Gediplomeerd uitvaartbegeleider

Mijn naam is Peggy de With, samen met mijn gezin ben ik woonachtig in Zuid-Beijerland. Opgegroeid in de polders van het Zeeuwse Walcheren voel ik mij thuis in de Hoeksche Waard. Samen genietend van de kleine dingen in het leven.

Ontstaan van Philia

Na het overlijden van mijn vader kwam ik in aanraking met het vak. In die week heb ik dingen geregeld en een kant van mezelf ervaren, die ik nog niet kende. Het was uiteindelijk de uitvaartleider van toen, die een eerste aanzet gaf om in de uitvaartbranche te gaan werken.

In 2016 begonnen aan de opleiding uitvaartbegeleider en deze succesvol afgerond. Tijdens de opleiding van start gegaan als freelancer om diverse uitvaartondernemingen te ondersteunen tijdens drukte, verlof en vakanties. Vanuit deze opgedane kennis en ervaring ben ik in 2019 met Philia Uitvaartbegeleiding begonnen.

Werkwijze

Een passend afscheid ontstaat niet zomaar, daar is tijd en kennis voor nodig. Door goed te luisteren naar wat er wel en niet gezegd wordt, door af te stemmen op de situatie en nabestaanden, vertaal ik de wensen naar een mooi en warm afscheid. Samen gaan we opzoek naar de kleine details die de basis vormen van een persoonlijk afscheid. Samen vertellen we het verhaal door…

Naast het vertalen van de wensen naar een mooi en waardig afscheid, houd ik rekening met het bijbehorende financiële plaatje. Voor ieder budget een passend afscheid, dat is het uitgangspunt. Ik werk zonder provisies waardoor ik zonder belangen de best mogelijke keuzes kan aandragen. Hiermee  kan ik 100% onafhankelijk blijven en alle gemaakte kosten één op één doorbelasten.

Spreekt deze manier van begeleiden jou aan neem dan vrijblijvend contact op via het Contactformulier of bel  06-11193077

Bijzondere uitvaarten

Ondersteuning bij bijzondere uitvaarten

Een bijzondere uitvaart laat je regelen door Philia Uitvaartbegeleiding. Wij verzorgen uitvaarten die aansluiten op het leven waarbij elk detail klopt.

Vertrouwd dichtbij

Bij overlijden dag en nacht bereikbaar