Over Philia

Over Philia

Over Philia

Het gaat er niet om wat gebruikelijk is maar wat past bij de overledene. Ik werk vanuit de visie dat het afscheid past bij het geleefde leven van jouw dierbare. Maar de manier waarop jij afscheid neemt vind ik minstens zo belangrijk. Ik sta naast je om je hierbij te begeleiden. Dat doe ik door te zorgen voor rust en overzicht, zodat jij weloverwogen beslissingen kunt nemen om het unieke van de overledene tot zijn recht te laten komen. Ik pas me aan in elke situatie en volg jou in je eigen sfeer en gewoontes, zodat jij de ruimte ervaart om jezelf te kunnen zijn.

Visie Philia Uitvaartbegeleiding

Griekse benaming voor vriendschap

Als je iemand beschouwt als een vriend, wens je hem altijd het beste toe en je wilt dat het hem goed gaat. Een vriendschap draait om zowel geven als nemen, toch is het geven het belangrijkste element. Je kijkt wat je vrienden nodig hebben en plaatst je eigen belangen op de achtergrond.

Met Philia uitvaartbegeleiding werk ik vanuit deze visie. Kijken wat er écht nodig is. Ik werk transparant, zonder provisie en bereken alle uitvaartkosten één op één door op de factuur.

In het logo van Philia is het blad van de kamperfoelie gebruikt. Kamperfoelie staat symbool voor betrouwbaarheid, toewijding en verbondenheid. Drie kernwaarden die terugkomen in mijn begeleiding.

Je kan gebruik maken van mijn begeleiding bij zowel begrafenissen als crematies in de regio Hoeksche Waard en omstreken.

Over Peggy de With

Gediplomeerd uitvaartbegeleider

“Wie handelt vanuit passie heeft geen werk maar een leven”

Mijn naam is Peggy de With, samen met mijn gezin ben ik woonachtig in Zuid-Beijerland. Opgegroeid in de polders van het Zeeuwse Walcheren voel ik mij thuis in de Hoeksche Waard. Samen genietend van de kleine dingen in het leven. Het van betekenis kunnen zijn voor en het verbinding maken met mensen, daar krijg ik veel energie van.

Ontstaan van Philia

Na het overlijden van mijn vader kwam ik in aanraking met het vak. In die week heb ik dingen geregeld en een kant van mezelf ervaren, die ik nog niet kende. Het was uiteindelijk de uitvaartleider van toen, die een eerste aanzet gaf om in de uitvaartbranche te gaan werken.

In 2016 begonnen aan de opleiding uitvaartbegeleider en deze succesvol afgerond. Tijdens de opleiding van start gegaan als freelancer om diverse uitvaartondernemingen te ondersteunen tijdens drukte, verlof en vakanties. Vanuit deze opgedane kennis en ervaring ben ik Philia Uitvaartbegeleiding begonnen.

Mijn werk

Om mijn werk goed uit te kunnen leggen maak ik vaak de vergelijking met het bouwen van een dominoparcours. Voorafgaand aan de dag van de uitvaart draag ik zorg voor de afstemming van alle dominosteentjes (bij de uitvaart betrokken afdelingen en personen). Zodat alles met het omduwen van dat eerste steentje in beweging komt en alle overige steentjes vanzelf laat omvallen, op exact de juiste plek en op exact het juiste moment. Belangrijk hierbij is dat alles in één keer goed gaat, het kan niet overgedaan worden.

Maar het bouwen van dit parcours doe ik niet alleen, ik werk nauw samen met een heel team van gedreven professionele vakmensen, op gebied van bijvoorbeeld; rouwdrukwerk, rouwboeketten en rouwvervoer. Bovenal bepaal jij welke steentjes we in gaan zetten, dus in feite bepaal jij mijn handelen. Ik ondersteun je met mijn vakkennis. Ben aanwezig op de momenten dat het nodig is of ik sta op de achtergrond paraat.

Ik werk transparant zonder provisie en alle vooraf besproken uitvaartkosten worden één op één aan je doorbelast. Dat is mogelijk doordat ik geen belangen heb bij de keuzes die gemaakt worden. Zo kan ik voor elk budget een uitvaart verzorgen.

Spreekt deze manier van begeleiden jou aan neem dan vrijblijvend contact op via het Contactformulier of bel    06-11193077

Maatschappelijk betrokken
ondernemen

Wat gebeurt er allemaal

Philia Uitvaartbegeleiding zet zich in om de dood bespreekbaar te maken, door zoveel mogelijk informatie te delen met jong en oud;

Vertrouwd dichtbij

Bij overlijden dag en nacht bereikbaar