De uitvaart

De uitvaart

Een persoonlijke uitvaart organiseren in de
Hoeksche Waard

Een persoonlijke uitvaart in de Hoeksche Waard is een laatste eerbetoon aan de levensdagen van jouw overleden vriend of familielid. Bij Philia Uitvaartbegeleiding ondersteunen wij jou bij het organiseren van een persoonlijke uitvaart in de Hoeksche Waard. Samen gaan we opzoek naar dat wat het leven van jouw dierbare vriend of familielid zo uniek maakte. Door goed te luisteren naar dat wat er wel en niet verteld wordt, vertalen we alle wensen naar een warm en persoonlijke uitvaart.

Blad met bloem - Philia uitvaart

Persoonlijke begeleiding bij een uitvaart in de Hoeksche Waard

Naast het organiseren van een persoonlijke uitvaart in de Hoeksche Waard, zijn wij er vooral om je te ondersteunen van mens tot mens tot en met de dag van de uitvaart. Wij zullen jou ondersteunen op de voorgrond waar nodig, maar het liefst op de achtergrond. Jij en jouw naasten zijn namelijk tot veel meer in staat dan dat je nu wellicht verwacht. Het organiseren van een bijzonder uitvaart vullen we samen op deze manier geheel naar jouw wens of die van de overledene in. Of je nu een begrafenis of een crematie wenst, wij ondersteunen je op een open, eerlijke en transparante manier. De drie kernwaarden betrouwbaarheid, toewijding en verbondenheid staan centraal tijdens mijn begeleiding.

Hoe gaan we te werk

Voordat wij met onze begeleiding kunnen en mogen beginnen, moet de arts eerst het overlijden hebben vastgesteld. Uiteraard mag je eerder contact opnemen indien dit een prettiger gevoel geeft. Nadat het overlijden is vastgesteld, kijken we samen stap voor stap wat er nodig is, wat goed voelt en op welk moment. Om een persoonlijke uitvaart te organiseren, gaan we tijdens een eerste gesprek op zoek naar het soort afscheid dat het beste past bij het geleefde leven van jouw dierbare. Het gesprek begint vaak met de wensen over de laatste verzorging en het eventuele overbrengen van de overledene. Er is tegenwoordig veel mogelijk, wij begeleiden je bij het maken van de vele keuzes die er zijn.  Na dit eerste gesprek worden alle gegevens verder uitgewerkt en afgestemd met de betrokken partijen. Ook maakt Philia Uitvaarbegeleiding een kostenbegroting op, die we met elkaar doornemen tijdens een vervolggesprek. Wanneer inhoudelijk alles bekend is voor de persoonlijke begrafenis van jouw dierbare in de Hoeksche Waard, krijg je een draaiboek waarin alles stap voor stap staat aangegeven.

Een goed afscheid

De dag van de persoonlijke begrafenis in de Hoeksche Waard staat in het teken van loslaten. Deze dag is er voor jou, familie, vrienden en alle overige belangstellenden. Daardoor zijn wij meer op de achtergrond aanwezig, klaar om te sturen als dat nodig is. Het is belangrijk dat je terug kan kijken op een goed afscheid, dit is namelijk een belangrijke start van het rouwproces

Zelf de uitvaart regelen

Het kan natuurlijk zijn dat jij zelf de regie in handen wilt houden en liever zelf een persoonlijke begrafenis in de Hoeksche Waard regelt. De wettelijke verplichtingen zijn behoorlijk streng. Ook daarbij kan je gebruik maken van onze begeleiding. Alleen staan wij dit keer niet naast je maar zijn wij op afstand bereikbaar om jou en je naasten bij te staan met onze vakkennis.

Vul het contactformulier in voor al jouw vragen

Heb je nog vragen over de tarieven of wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens het organiseren van een persoonlijke uitvaart in de Hoeksche Waard? Vul dan het contactformulier in. Wil je liever kennismaken om alle mogelijkheden te bespreken? Maak dan een afspraak door te bellen naar +31 6 11 19 30 77 of stuur een e-mail naar algemeen@philiauitvaart.nl.

Tarieven

Onafhankelijk en transparant zonder belangen bij de keuzes die gemaakt worden

Voor elk budget een passende uitvaart dat is het uitgangspunt van Philia Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart passend bij het geleefde leven brengt ook een passende nota met zich mee. Wat de kosten zijn van een begrafenis of crematie is op voorhand niet te bepalen. Daarvoor is de variatie in uitvaarten te groot. Wel is bekend dat een gemiddelde uitvaart in Nederland zo’n 7500,00 euro kost (Nibud 2017).

Wil je toch vooraf weten wat de kosten zijn van een “passend afscheid” dan kan dat natuurlijk. Geheel vrijblijvend komen we langs voor een gesprek. Tijdens dit gesprek worden alle praktische zaken rondom de uitvaart besproken. Indien gewenst maken we een passende begroting van de op dat moment geldende kosten.

Lees verder voor het aannametarief van Philia Uitvaartbegeleiding en uitleg van de kosten.

Vertrouwd dichtbij

Bij overlijden dag en nacht bereikbaar